نخستین کارگاه عملیاتی ماموریت گرایی دانشگاه خوارزمی برگزار شد. نخستین کارگاه عملیاتی ماموریت گرایی دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

 | تاریخ ارسال: 1401/4/26 | 
این کارگاه شنبه ۲۵ تیرماه با حضور دکتر عزیزالله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی، دکتر محمد سعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، روسا و مدیران دانشکده ها و معاونین و مدیران ستادی در سالن غدیر (پردیس کرج )برگزار شد.
 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه خوارزمی، مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم ضمن اشاره به چالش ها و ظرفیت های کشور برای حل مسائل موجود در خصوص ماموریت گرایی دانشگاه ها اظهار داشت: دانشگاه ها از جمله دانشگاه خوارزمی،  باید برنامه های خود را برای ادامه مسیر تحصیلی و علمی مشخص کنند تا در هر استان دانشگاه معین با توجه به شرایط، موقعیت، زیرساخت ها و امکانات خود بتواند رشته هایی را تحت پوشش خود قرار دهد و به نوعی مامور به اشتغال رساندن فارغ التحصیلان این رشته ها شود. 
دکتر سیف  تاکید کرد در هر منطقه متناسب با شرایط اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی زمینه فراهم آمدن برخی از ماموریت ها ایجاد می شود، در استان البرز با توجه به وجود بافت صنعتی گسترده می توان حل مسائل و چالش های مربوط به صنعت را به دانشگاه خوارزمی سپرد تا با استفاده از نیروی انسانی فارغ التحصیل از دانشگاه ها به موضوعات حوزه صنعت  بپردازد، یا در استان های شمال کشور می توان ماموریت های مربوط به حوزه کشاورزی و گردشگری ایجاد کرد و از ظرفیت دانشگاه ها بهره برد. 
مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به این که بیشتر فارغ‌التحصیلان دانشکده ها و رشته های دانشگاه خوارزمی از علوم انسانی هستند می‌توان امیدوار بود که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در حوزه ماموریت گرایی در استان البرز، که استانی صنعتی است نقشی مهم و تاثیر گذار ایفا کنند گفت: طبیعی است که نمی توان نیروهای جذب شده را کنار گذاشت یا دانشکده های تشکیل شده را منحل کرد اما اگر تدبیری اندیشیده شود و برنامه ریزی های دقیقی انجام گیرد می توان جذب نیرو های جدید را هدفمند انجام داد و تمرکز رشته های دانشگاهی را براساس نیازمندی ها و برنامه تعیین شده پیش برد. 
 مهدی صرفی، رئیس مرکز ارتباط با صنعت، کار آفرینی و نوآوری دانشگاه دامغان در این کارگاه ضمن تبیین طرح جامع افزایش کمی و کیفی تولید پسته در دامغان به عنوان یکی از طرح های برگزیده ماموریت گرایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۴۰۰ گفت: استفاده درست از شرایط و موقعیت های اقلیمی ایران می‌تواند در حوزه اقتصاد به جد برای ایران مفید باشد. برای مثال شرایط اقلیمی دامغان تولید پسته را در ابعاد گسترده در ایران ممکن می‌ سازد پس ما باید بتوانیم از این ظرفیت ها برای تولیداتی سود رسان برای کشور استفاده کنیم. با توجه به اینکه ایران کشوری خشک و نیمه خشک است باید با فکر برای محصولات کشاورزی که در استان های مختلف ما تولید می‌شود برنامه ریزی کرد و کشت محصولاتی با کمترین مصرف آب و بهترین بهره و سودرسانی را آغاز کرد.  
دکتر سید احسان ملیحی، رییس مرکز نظارت و ارزیابی دانشگاه خوارزمی در ادامه کارگاه، به معرفی روش تدوین ماموریت‌ها و الزامات پرداخت و از ماموریت گرایی به عنوان یکی از سیاست های اصلی و ضروری دانشگاه ها بر اساس نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد. وی افزود: بر این اساس لازم است دانشگاه‌ها در کنار وظایف ذاتی خود با توجه به موقعیت جغرافیایی، سیاسی و ژئوپلیتیک منطقه‌ای همسو با اسناد بالادستی توسعه کشور، اولویت هایی را برای ارائه خدمات منطقه‌ای و ملی بر عهده گیرند. 
وی در ادامه صحبت های خود گفت: تمرکز بر چالش های استان در الویت کاری دانشگاه های همان استان است. این نزدیکی فیزیکی و درک بهتر از مشکلات و سابقه فعالیت کمک می‌کند تا بهتر بتوان ماموریت ملی دانشگاه را شناسایی کرد. 
 در پایان صحبت‌های مسئولین، کارگروه تدوین ماموریت ها به تفکیک دانشکده ها برگزار شد و دانشکده ها ماموریت های مد نظر خود را ارائه دادند.


 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1493 بار   |   دفعات چاپ: 173 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر