مدیریت روابط عمومی- آرشیو مطالب پایگاه
همایش ملی «فلسفه اسلامی و پرسش های پیش رو»

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/2/28 | 

به گزارش روابط عمومی، «همایش ملی فلسفۀ اسلامی و پرسش­های پیش رو» به همت دانشکدۀ علوم انسانی و اجتماعی با حضور دکتر محمد سعیدی مهر، دکتر مرتضی جوادی آملی (فرزند آیت الله جوادی آملی)، دکتر علی شیروانی و دکتر محمد جواد رضایی در جمع صاحب­نظران، استادان و دانشجویان، روز سه شنبه 95/2/21 درتالار هفده شهریور دانشگاه خوارزمی در تهران برگزار شد.

دکتر محمدعلی سبحان اللهی رئیس دانشگاه خوارزمی با آرزوی توفیق برای همه، رسیدن به اهداف تعیین شدۀ همایش را از خداوند خواستار شد و افزود: توجه به علوم انسانی در مراکز تحقیقاتی و آموزشی باید از اولویت خاصی برخوردار باشد؛ چرا که این انسانها هستند که می­توانند توسعۀ هر جامعه را پیش ببرند و سرمایه و اصل توسعه در تمام جوامع، انسانها هستند.

دکتر سبحان اللهی گفت: فلسفۀ بعثت پیامبران براین اساس است که بتوانند انسان را خوب تربیت کنند و برای زندگی آبرومند و شرافتمندانه آماده کنند. ایشان افزود: بخش علوم انسانی به جهت وسعت و اهمیت دانشکده، تعداد هیات علمی و رشته های علوم انسانی، از بخش­های مهم دانشگاه محسوب می­شود و با توجه به نیازی که امروزه جامعه به علوم انسانی از جمله فلسفه دارد، ما تأسیس رشته­های میان رشته­ای را خصوصاً در علوم انسانی پی­گیری کردیم که هم پاسخ به نیاز جامعه و هم سیاست وزارت علوم و به تبع آن دانشگاه است.   

دکتر سبحان اللهی با اشاره به شبهاتی که در جامعه بشری در مسائل مختلف از جمله: مسائل ادیان، اعتقادات بشری و خلقت انسان  وجود دارد، فلسفه را تنها وسیلۀ پاسخگویی به این شبهات دانست و فلسفه اسلامی را  برای پاسخگویی بسیاری از شبهات منبع بسیار غنی و پربار دانست.

سپس دو سخنران افتتاحیه: دکتر نصرالله حکمت استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی در موضوع «فلسفه راهی به آینده» و دکتر یحیی یثربی استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در موضوع «تأملاتی در بحث معرفت شناسی در فلسفه اسلامی» سخن گفتند.

در مراسم  همایش یک روزۀ «فلسفۀ اسلامی و پرسش­های پیش رو» پس از تلاوت قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی، دکتر رسول رسولی پور دبیر علمی همایش با خیرمقدم به جمع حاضر، به ارائۀ گزارش کوتاه از روند همایش پرداخت و ضمن سپاس و تقدیر از حاضران در نشست و مشارکت کنندگان در ارسال چکیده و مقاله برای همایش، به معرفی کوتاه گروه فلسفۀ دانشگاه خوارزمی پرداخت.

وی تعداد چکیده­ مقاله های ارسال شده به همایش را 140 عنوان ذکر کرد که 100عنوان مقاله از آن در کتاب چاپ شده است. دبیر علمی همایش درادامه گفت: سخنرانان در دو سالن جداگانه در دو نوبت صبح و بعدازظهر در مجموع 4 نشست، مقالات خود را در مسائل پیش روی فلسفۀ اسلامی در حوزه های فلسفۀ دین، فلسفۀ ذهن، معرفت شناسی و اخلاق ارائه کردند.

در پایان میزگردی با حضور دکتر علی شیروانی از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دکتر مرتضی جوادی آملی (رئیس موسسۀ اسراء قم)، دکتر محمد سعیدی مهر از دانشگاه تربیت مدرس و دکتر جواد رضایی مدیرگروه فلسفۀ دانشگاه خوارزمی در زمینۀ پرسش­های فرافلسفی در فلسفۀ اسلامی برگزار شد.

نشانی مطلب در وبگاه مدیریت روابط عمومی:
http://khu.ac.ir/find-21.6780.19747.fa.html
برگشت به اصل مطلب