دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی با همکاری پژوهشکده مطالعات راهبردی و حمایت و مشارکت ۲۱ انجمن علمی، دانشگاه و مرکز علمی و پژوهشی کشور اولین همایش بین المللی «حکمرانی و کشورداری در ایران» را در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ برگزار نمود.
این همایش نخستین همایش بینالمللی در زمینه حکمرانی و کشورداری در ایران محسوب میشود که هدف از برگزاری آن شناخت، بررسی و تجزیه و تحلیل ایدههای نظری و تجربیات عملی حکمرانی و کشورداری در ایران به منظور آشنایی و بهرهمندی از آنها برای بهبود عملی حکمرانی در کشور از یکسو و مستندسازی و معرفی آن به جامعه علمی داخلی و جهانی از سوی دیگر بود.
اولین همایش بینالمللی حکمرانی و کشورداری در ایران طیف گستردهای از مسائل حکمرانی در کشور چون حکمرانی امنیت ملی، حکمرانی اقتصادی و توسعه، حکمرانی فرهنگی و اجتماعی، حکمرانی حقوقی و قضایی، حکمرانی محیط زیست و حکمرانی فضای مجازی در ایران را در کانون توجه قرار داد. در این همایش ۴۵ ارایه در قالب ۱۱ نشست ساماندهی و اجرا شد.
در نشست افتتاحیه پس از پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوت قرآن، جناب آقای دکتر غلامرضا کریمی، ریاست محترم دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی، گزارشی مبسوط از اهداف علمی و اجرایی همایش مطرح کردند. سپس جناب آقای دکتر عزیزالله حبیبی، ریاست محترم دانشگاه خوارزمی با تاکید بر میانرشتهای بودن و کاربردی بودن موضوع همایش بر لزوم ارتباط دانشگاه با حاکمیت و جامعه تاکید کردند و آمادگی دانشگاه خوارزمی را برای ارتباط نزدیک با قوای سه گانه و تلاش برای حل و فصل مسائل و مشکلات ملی مورد تاکید قرار دادند. در پایان این مراسم جناب آقای دکتر محسن خلیلی، استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان سخنران ویژه مطالب خود با عنوان «گسستن زنجیر سیزیفوس ایرانی» را ارایه نمودند. ایشان با تاکید بر تاثیر تعارض قدیم و جدید یا سنت کهن و تلاش بر مدرن شدن که جامعه ایرانی در دوران معاصر با آن دست به گریبان بوده است در نهایت راهکارهایی برای برون رفت از این مشکل اساسی مطرح نمودند. این جلسه با پرسش و پاسخ حاضران به پایان رسید و پس از آن ۴۴ نفر از اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی در قالب ۱۱ نشست علمی به بررسی مسائل و مشکلات حکمرانی در ایران به ترتیب جدول پیوست پرداختند:
مراسم اختتامیه این همایش در ساعت ۱۶ با سخنرانی دکتر کیومرث اشتریان، دکتر حسین حیدری و دکتر حسین هوشمند برگزار شد. این اساتید موضوعاتی چون حکمرانی دیجیتال، حکمرانی عادلانه و حکمرانی شایسته را مورد بررسی قرار دادند و در پایان نیز به پرسشهای حاضران در نشست پاسخ داده شد.
لازم به ذکر است که قبل از برگزاری همایش اصلی ۱ کارگاه آموزشی ۴ ساعته در دو روز و ۹ پیشنشست تخصصی نیز با مشارکت مراکز پژوهشی و دانشگاههای مختلف (۸ نشست مجازی و ۱ نشست حضوری) برگزار شده بود.
|