مدرسه تابستانی یکی از برنامههای موفق و موٌثر در دانشگاهها و مراکز پژوهشی معتبر دنیاست که سالانه به منظور دانش افزایی و ارتقای مهارتهای افراد به ویژه دانشجویان در حال تحصیل برگزار میشود. دکتر محمد نبیونی رییس انجمن زیست شناسی ایران ابراز داشت دانشگاه خوارزمی نیز با توجه به ظرفیتهای علمی و عملیاتی در برگزاری مدرسه تابستانی در حوزه زیست شناسی همواره با سایر مراکز علمی همکاری داشته است. سومین مدرسه زیستشناسی به اهتمام انجمن زیستشناسی ایران و با همکاری دانشگاه خوارزمی و ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در راستای نامگذاری این سال با عنوان " تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین" دردانشگاه خوارزمی و با هدف تقویت بنیه کارآفرینی، مهارتآموزی و انتقال تجربیات به دانشجویان در حوزه علوم زیستی برای ورود به بازار کار از ۲۲ مرداد لغایت ۲ شهریور در حال برگزاری است. دکتر لطیفه کریم زاده باردیی دبیر علمی اولین سمپوزیوم و سومین مدرسه تابستانی زیست شناسی گفت اولین مدرسه تابستانی زیست شناسی با عنوان بیوتکنولوژی ترکیبات طبیعی در سال ۱۳۹۵ برگزار گردید. در سال ۱۳۹۶ دومین مدرسه تابستانی زیستشناسی با عنوان سلول های بنیادی و مهندسی بافت با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مدت ده روز برگزار گردید و امسال سومین مدرسه زیستشناسی در راستای نام گذاری این سال به نام "سال بین المللی علوم پایه برای توسعه پایدار" با عنوان تخصصی "سلول و مهندسی بافت؛ از آزمایشگاه تا بالین و صنعت" در حال برگزاری است. مهندسی بافت رشته ی کاربردی و قدرتمند در انتقال دانش از کتابخانه ها به آزمایشگاه و سپس به بخش بالین و درمان و صنعت است. از این رو برگزاری این رویداد، میتواند در بر نامه های توسعه پایدار ایران عزیز تاثیر به سزایی داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه خوارزمی، سومین مدرسه تابستانی زیستشناسی با برگزاری کارگاههای تخصصی و وبینارهای نوین در زمینه سلولهای بنیادی، مهندسی بافت، ارگانوییدها، پروتئومیکس، کشت سلول، ردیابی پروتئین ها و ژنوم توسط الکتروفورز و PCR، جراحی استریوتکسی سیستم عصبی و کار با حیوانات ازمایشگاهی به صورت تئوری و عملی با حضور اساتید ملی و بین المللی، دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان حوزه علومزیستی از سراسر کشور به صورت مجازی و حضوری و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، صبح روز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه آغاز به کار کرد. این مدرسه تابستانی تا دوم شهریورماه دایر خواهد بود.
به نقل از دبیرخانه سومین مدرسه تابستانی زیست شناسی، روز یکشنبه، ۲۳مردادماه وبینارهای پنل اول با عنوان زیست شناسی سلولهای بنیادی و پروتئینها برگزار شد. در این پنل دکتر بهمن زینلی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص زیستشناسی سلولهای بنیادی، دکتر هانیه جلالی، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی، در مورد تکنولوژی ارگانوئیدها درمهندسی بافت و پزشکی بازساختی، دکتر علی محبی، مدیر مرکز تحقیقات رشد و تکامل بیمارستان طبی کودکان، در خصوص تغییرات متابولومیکس درمحیط کشت سلولهای بنیادی، دکتر زهره افسر طلا، پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی تهران درحوزه بیوتکنولوژی، در مورد فناوری ساخت و تجاری سازی آنتی بادیهای مونوکلونال و دکتر طیبه رمضانی، پژوهشگر دانشگاه خوارزمی در مورد اگزوزومهای سلولهای بنیادی با رویکرد ترمیم زخم به ارائه مطالب پرداختند و حاضرین در این وبینار در مورد مطالب ارائه شده تجربیات و سوالات خود را بیان نمودند.
وبینارهای پنل دوم با موضوع روشها و ابزارهای متداول در مهندسی بافت و تجاری سازی و کارگاههای عملی با موضوعهای سلول و مهندسی بافت در زمینه های؛ الکتروفورز عمودی و لکه گذاری وسترن، مهارتهای جامع کار با حیوانات آزمایشگاهی، برداشت و کشت سلولهای بنیادی و سرطانی، استریوتاکسی و هیستوتکنیک در روزهای آتی برگزار خواهند شد.
|