برگزاری اولین سمپوزیوم یک هفته با سلول برگزاری اولین سمپوزیوم یک هفته با سلول

 | تاریخ ارسال: 1400/6/21 | 
به گزارش روابط عمومی افتتاحیه اولین سمپوزیوم شهر سلول با حضور ریاست دانشگاه، رئیس بنیاد نخبگان استان البرز ، مدیرعامل شرکت پرسیس ژن، روز شنبه ۲۰ شهریور ساعت ۹ صبح توسط  شهرسلول دانشگاه خوارزمی و با همکاری دانشکده علوم زیستی  به صورت مجازی برگزار شد.   
در این مراسم دکتر حبیبی، ریاست دانشگاه خوارزمی، ضمن اظهار امیدواری از عملیاتی و اجرایی شدن پروژه شهر سلول از دکتر طهماسب رئیس شهر سلول به منظور برگزاری این سمپوزیوم تقدیر و تشکر کرد. رئیس دانشگاه گفت: همه عزیزانی که در دانشگاه خدمات علمی انجام می دهند و در واقع پیشقراولان عرصه علم و دانش هستند باید بیش از پیش مورد توجه قرارگیرند، و تکلیف ما این است که در مسیر علم و دانش قرار بگیریم و بتوانیم دانشجویان را به خوبی در عرصه علم، پژوهش و تکنولوژی هدایت کنیم . وی گفت: در بحث ایجاد شهرسلول که چند سالی مطرح است و ما مشغول آماده سازی زیرساخت های آن هستیم موضوع  مشارکت  دانشجویان مورد توجه بوده است. دکتر حبیبی در ادامه بیان کرد: در پروژه شهرسلول دانشکده علوم زیستی به عنوان کانون حرکت و دانشکده ها و مراکز علمی دیگر حلقه های متصل به آن هستند. ابتدا این حرکت باید در سایر دانشکده ها عملیاتی و اجرایی شود و شبکه  عظیمی در حوزه تحقیقات و پژوهش  سلولی در دانشگاه ایجاد گردد و مزید برآن به مراکز علمی دیگر بسط داده شود، تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای علمی جامعه امروزمان باشیم. دکتر حبیبی، اهتمام بخش اجرایی ، علمی، پژوهشی و همچنین مشارکت دانشجویان  و به طور کلی خدمات شبانه روزی همه حوزه ها را لازمه ایجاد شبکه عظیم علمی-تحقیقاتی در بحث سلول دانست. رئیس دانشگاه خوارزمی در پایان گفت: امیدوارم که فاز عملیاتی ایجاد و استقرار شهر سلول تا پایان سال۱۴۰۰ در ساختمان های مربوط به مرکز رشد و شتاب دهنده آماده بهره برداری شود. سپس دکتر شنبه زاده ، معاون پژوهشی دانشگاه ضمن قدردانی و تشکر از برگزاری این سمپوزیوم گفت :ششمین سال از تلاش برای راه اندازی این مجموعه می گذرد اما متاسفانه علی رغم وجود خواسته ها و نیازها اتفاقی صورت نگرفته است. وی گفت : ما نیاز به تلاش برای عبور از مشکلات روزمره و تحول جدی برای عبور از ساختار آموزشی و پژوهشی و حرکت به سمت کیفی سازی فعالیت های پژوهش داریم و امیدوارم این سمپوزیوم گامی موثر در شروع هم فکرها و انجام فعالیت های عملیاتی برای انجام این پروژه عظیم  باشد. 
 سپس دکتر نجفی، رئیس دانشکده علوم اظهار داشت :ایجاد مراکز درمانی با استفاده از سلول های بنیادی با هدف درمان برخی از بیماری ها از اهداف اصلی این پروژه است. اما متاسفانه با توجه به پتانسیل های ازجمله تخصص اعضای هئیت علمی در حوزه سلول، ارتباط تنگاتنگ اعضای هئیت علمی دانشکده با شهرسلول تا کنون  نتوانسته ایم دستاوردی داشته باشیم. اما پروژه هایی درحال تعریف است که می تواند راهگشای این اهداف شود.  
درادامه  دکتر طهماسب، رئیس شهرسلول و دبیراجرایی سمپوزیوم، گزارشی از پروژه شهرسلول از ابتدا تا کنون ارائه داد. رئیس شهر سلول گفت : این ایده در سال ۹۵ مطرح و در تاریخ ۸/۱۲/۹۵ تفاهم نامه ایی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم تحقیقات و فناوری  با موضوع ایجاد شهر سلول منعقد گردید . در سال ۹۶ پس اخذ موافقت هئیت امنای دانشگاه و نامه به وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ۲۸/۱۱/۹۶  با موضوع آمادگی دانشگاه ، کلنگ تاسیس شهر سلول در دانشگاه خوارزمی زده شد. دکترطهماست در ادامه اظهار داشت : ایجاد یک بیمارستان تخصصی در دانشگاه که بتواند با یک مرکز پزشکی مانند بیمارستان البرز پیوند داشته باشد و  ایجاد مرکزی برا اسکان مراجعین و  مرکز توریست پزشکی از مهمترین اهداف این پروژه می باشد. پس از ارائه گزارش ، دکتر شنبه زاده سوالاتی را در خصوص فعالیت های انجام شده پس از ورود به بحث شهر سلول و میزان آمادگی پس از استقرار و تاسیس شهر سلول ایراد کردند و دکتر طهماست پاسخ گوی این سوالات بودند. رئیس شهر سلول گفت: پایان نامه ها و فعالیت ها و طرح های علمی با ارزشی در حوزه سلول انجام شده است اما به دلیل اینکه شهر سلول آغاز به کار نکرده به نام شهر سلول ثبت نشده است. وی ادامه داد: اعضای هئیت علمی دانشگاه به همراه دانشجویان می توانند در قالب شرکت های دانش بنیاد مشغول به فعالیت شوند.
سپس دکتر نبیونی ، طراح شهر سلول و رئیس بنیاد نخبگان استان البرز، سخنران کلیدی این رویداد در خصوص اهداف و چشم اندازهای شهر سلول ایراد سخن کرد. وی اظهار داشت: شهرسلول محدود به دانشگاه خوارزمی نیست . جذب اعضای هئیت علمی متخصص در حوزه های مورد نیاز و ایجاد رشته جدیدی به نام مهندسی بافت و سلولی ، بایو و همینطور ایجاد کمیته علمی با مشارکت اعضای هئیت علمی سایر دانشکده ها و دانشگاه ها ی دیگر از اهداف این پروژه است.

وی عنوان کرد: دانشکده علوم زیستی با اعضای هئیت علمی و پیشکسوتان این مجموعه ،  آمادگی صد در صدی برای انجام فعالیت ها در این حوزه را دارند. دکتر نبیونی بیان کرد: دانشکده های دیگری از جمله  دانشکده های ریاضی، فیزیک، شیمی ، بیو شیمی و... حتی دانشکده های علوم انسانی در حوزه معرفتی، نیاز هست تا در این حرکت بزرگ مشارکت داشته باشند، تا اهداف این پروژه تامین گردد. رئیس بنیاد نخبگان استان البرز اظهار داشت: بسیاری از تحقیقات ما درحوزه سلول های بنیادی و مهندسی بافت در مرحله انجام تحقیقات بالینی است. جایگاه ایران درحوزه مهندسی بافت در جهان در رنکینگ دوم پس از ایالات متحده قرار دارد.  که جایگاه بسیار خوبی است، و حاصل تلاش های بسیار زیادی چه در سطح پیشکسوتان و چه نگاه راهبردی مسئولان رده بالا ،  بخصوص مقام معظم رهبری در مورد جایگاه سلول های بنیادی و زیست فناوری است . وی همچنین سهم دولت را بخش قابل توجه در تامین زیرساخت های شهر سلول دانست. (ایده شهرسلول، ورود شرکت های تجاری جهان به بحث سلول های بنیادی و درمان، حوزه های علمی درگیردر شهرسلول، علت انتخاب دانشگاه خوارزمی به عنوان محل تاسیس شهرسلول و برنامه ها و چشم اندازهای شهرسلول از مباحثی بود که دکتر نبیونی به آن پرداخت.) 
سپس دکتر کارگاه مدیرعامل شتاب دهنده پرسیس ژن از دیگر سخنرانان  کلیدی این سمپوزیوم در خصوص نقش شتاب دهنده در شهر سلول توضیحاتی را بیان نمود. وی در مورد راه اندازی شهر سلول گفت: شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می کنند نیاز بالایی به آب دارند و ما اعلام می کنیم پس از تامین زیرساخت هایی مانند آب و گاز فعالیت خود را در راه اندازی شهر سلول آغاز خواهیم کرد. در پایان وی به سوالات مطرح شده توسط حاضرین پاسخ داد.

 
 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1641 بار   |   دفعات چاپ: 215 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر