به گزارش روابط عمومی روز دوشنبه سوم اسفند ماه با همت و برنامه ریزی بسیج استادان دانشگاه خوارزمی و انجمن دانشجویی مشاوره،سخنرانی آقای دکتر کیانوش زهراکار، استاد محترم دانشکدۀ روانشناسی و علوم تربیتی با موضوع «جمعیت، فرزندآوری و تحلیل های روانشناختی پیرامون آن» برگزار شد. در این سخنرانی دکتر زهراکار مدیریت و تنظیم جمعیت را یکی از اصلی ترین حوزه های مدیریت هر کشور دانست که همۀ ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و تنظیم مناسب جمعیت را موجب بهبود سرمایۀ انسانی به عنوان بزرگترین سرمایۀ هر کشور قلمداد کرد.
ایشان مدیریت جمعیت را فقط پرداختن به کمیت و ازدیاد جمعیت ندانست و در کنار کمیت، پرداختن به کیفیت جمعیت و ایجاد شاخص هایی مانند افزایش سطح امیدواری افراد به آیندۀ خود و فرزندان در سایۀ کاهش فقر، افزایش نرخ اشتغال، آموزش های خانوادگی و اجتماعی را بسیار مهم قلمداد کرد. ایشان ازدواج را بزرگ ترین رویداد زندگی افراد دانست و فرزندآوری را از «هست ها»، فطریات و مهم ترین ابعاد وجودی انسان ذکر کرد که مبارزه با آن موجب کاهش هدفمندی، معناداری، حس مولد بودن، عزت نفس و عدم ارضای نیاز به مهرورزی و مراقب بودن، و در نتیجه کاهش سطح سلامت روانی و اجتماعی افراد می شود. در ادامه بعد از ذکر محاسن تک فرزندی به معایب آن پرداخته شد و مهم ترین این معایب، افزایش نومیدی، سرخوردگی، وابستگی فرزند به والدین، حساسیت افراطی والدین نسبت به فرزند، عدم تجربۀ حمایتی برادر و خواهر داشتن و بودن، و عدم یادگیری بهینۀ مهارت های مهم زندگی مانند نحوۀ همکاری، حال تعارض، و مهارت حل مساله در بافت خانواده ذکر گردید.
در انتها ضمن جمع بندی محاسن روانشناختی و اجتماعی ازدواج و فرزندآوری، پرداختن به آن موجب ارتقای سلامت فردی و اجتماعی ذکر شد و جوانان و خانواده ها به این امر مهم توصیه شدند.