به گزارش روابط عمومی، کنفرانس توسعه ی همکاری های آتی علمی ایران و اتریش روز یکشنبه 26 دی ماه در دانشگاه خوارزمی برگزار می شود.
دکتر غلامرضا کریمی مدیر همکاری های علمی بین المللی در خصوص این نشست و اهداف آن گفت با انتخاب دانشگاه خوارزمی به عنوان هماهنگ کننده ی همکاری های علمی بین المللی دانشگاه های ایران با کشور اتریش، از آنجا که توسعه ی روابط با کشورهای مختلف در عرصههای علمی و دانشگاه در اولویت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته و در راستای سیاست واگذاری امور به دانشگاهها، مسئولیت هر کشور به عهده ی یک دانشگاه خاص واگذار شده تا بخشی از عملیات اجرایی مربوط به فعالیتهای علمی و دانشگاهی آن کشور را انجام دهد. از پنج ماه گذشته که هماهنگی با کشور اتریش به عهده ی دانشگاه خوارزمی گذاشته شد، پس از پیگیری های متعدد با وزارت علوم، سفر هیأت اتریشی در تابستان امسال به ایران انجام شد که ضمن بازدیدی که از دانشگاه ما داشتند، در خصوص نحوه ی همکاری های علمی –دانشگاهی توافقاتی صورت گرفت.
دکتر کریمی افزود: در سفر اخیر هیأت عالی رتبه متشکل از 21 تن از نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و اقتصاد فدرال اتریش و دانشگاه های اتریش از 24 تا 26 دی به ایران، در روز شنبه 25 دیماه جلسه ی مشترک در باره ی محورهای همکاری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با رؤسای دانشگاه ها برگزار خواهد شد. بعد از ظهر، جلسه ی تدوین قرارداد اجرایی بین ایران و اتریش با حضور دکتر سبحان اللهی، بررسی نهایی خواهد شد.
روز یکشنبه 26 دیماه، در کنفرانس همکاری های آتی ایران و اتریش، دانشگاه خوارزمی، پذیرای هیأت 21 نفره ی اتریش و رؤسای دانشگاه ها، مدیران دفتر همکاری های بین المللی و مدیران پژوهشی حدود 70 دانشگاه در سراسر کشور است.
مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی در خصوص برنامه های کنفرانس گفت: در این کنفرانس نماینده ی اتریش و معاون آموزشی وزارت علوم دکتر شریعتی گزارشی از آموزش عالی در ایران و اتریش ارائه خواهند کرد و دکتر سبحان اللهی به عنوان میزبان، گزارشی از دانشگاه خوارزمی خواهد داشت و پنج تن از هیات اتریش و پنج تن از طرف ایران، گزارش ملی ارائه خواهند کرد.
تشکیل کارگروه برای ایجاد زمینه ی لازم جهت ارتباط مستقیم با اعضای هیأت علمی و مدیران دانشگاه های ایران و دانشگاه های اتریش، نهایی شدن قرارداد اجرایی پروژه های مشترک ایران و اتریش، اختصاص بودجه ی 400 هزار یورو (200 هزار یورو از سوی اتریش و 200 هزار یورو از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران) به پروژه هایی که به صورت مشترک با همکاری ایران با کشور اتریش صورت می گیرد، تعریف دوره های فوق لیسانس و دکترای مشترک با دانشگاه های اروپایی و اتریش، اجرای پروژه ها در حوزههای مختلف و ایجاد آزمایشگاه های مشترک، از مواردی است که در چارچوب کارهای مشترک انجام خواهد شد.
دکتر کریمی در زمینه ی تخصص هیأت اتریشی افزود: این هیأت متشکل از متخصصان حوزه های مهندسی نفت، علوم انسانی، تعلیم و تربیت، علوم پایه و ژنتیک، مهندسی و فناوری اطلاعات، فرهنگ و هنر و مدیریت است و از اعضای هیأت علمی دانشگاه درخواست کرد در صورتی که در این زمینه ایدهای دارند، با ارائه به دفتر همکاریهای بین المللی دانشگاه خوارزمی که دبیرخانه ی این همکاری هاست؛ پیش قدم شوند و با توجه به اینکه اتریش یکی از کشورهای مهم اتحادیه ی اروپاست، بتوانیم برای اجرای پروژه ها در حوزه های مختلف پیش قدم شویم.