دومین همایش بینالمللی ضرورت گفتگو در علوم انسانی با موضوع دو دهه گفتمان جهانیسازی علوم اجتماعی، در روز ششم اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد.
این همایش که به ابتکار دانشکدهی علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه خوارزمی شروع شدهاست، با همکاری انجمن جامعهشناسی ایران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و شبکهی جهانی علوم انسانی اجتماعی (World SSH Net ) و با حمایت انجمن بینالمللی جامعهشناسی (International Sociological Association)، شورای عربی علوم اجتماعی (Arab Council for the Social Sciences) در محل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
در برنامهی افتتاحیه، آقای دکتر قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، خانم دکتر جواهری و آقای دکتر میری دبیران علمی کنفرانس و آقای دکتر مایکل کوهن رئیس شبکهی جهانی علوم انسانی اجتماعی سخن گفتند و پیام ویدئویی خانم دکتر مارگارت آبراهام رئیس انجمن بینالمللی جامعهشناسی پخش شد.
سپس سه نشست با موضوع مفاهیم و دستاوردهای جهانی شدن علوم اجتماعی با سه سخنرانی داخلی (کاووس سید امامی، محمدنجات حسینی، علیرضا شجاعی زند) و پنج سخنرانی خارجی (مایکل کوهن از آلمان، دمیتری ایوانف از روسیه، فرید العطاس از سنگاپور، لیاقت تکیم از کانادا، میخاییل سوکولوف از روسیه) برگزار شد.
عنوان نشست پایانی امروز "علوم اجتماعی عرب بین ساختارهای محلی و گفتمانهای جهانی" بود که توسط شورای عربی علوم اجتماعی سازماندهی شده بود و در آن عبدالقادر لاتریخ از تونس، مریم حسبانی از لبنان، دانیل کانتینی از ایتالیا و ادریس جباری از مراکش، دربارهی وضعیت علوم اجتماعی در جهان عرب سخن گفتند.
در پایان هر نشست حدود ۲۰ دقیقه پرسش و پاسخ و گفتگو بین شرکت کنندگان و سخنرانان صورت گرفت.
این همایش در روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت هم از ساعت ۹ بر اساس برنامه ای که اعلام شده است با ۸ سخنرانی خارجی و ۳ سخنرانی داخلی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه خواهد یافت و با ضیافت شامی که در دانشگاه خوارزمی برگزار می شود پایان خواهد یافت.