دانشگاه خوارزمی میزبان گردهمایی روسای مراکز مشاوره، بهداشت و درمان

 | تاریخ ارسال: 1404/3/21 | 
به گزارش روابط عمومی، سی و هفتمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره و سبک زندگی و چهاردهمین گردهمایی روسای مراکز بهداشت و درمان در دانشگاه خوارزمی از تاریخ ۲۱ لغایت ۲۳ خردادماه در حال برگزاری است.
در این گردهمایی دکتر حبیبا، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر سراج نماینده مجلس شورای اسلامی، دکتر حسن‌آبادی مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان، حجت‌الاسلام والمسلمین آقاطهرانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ، دکتر لواسانی معاون دانشجویی دانشگاه ،دکتر طولابی رییس مرکز مشاوره دانشگاه و مرکز سلامت ،خانم نجفی مدیرکل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان ،روسای مراکز بهداشت و مراکز مشاوره دانشگاه های سراسر کشور و... حضور دارند.
این گردهمایی مدیریتی اجرایی به منظور اعلام و اتخاذ تصمیم درباره اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های دفتر مشاوره و سلامت و مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه‌ها و همچنین تعامل و تبادل اطلاعات، تجربیات و نظرات بین مسئولان دفتر و رؤسای مراکز برگزار می‌شود. در این گردهمایی با بهره‌مندی از نظرات صاحب‌نظران و همفکری و هم اندیشی درباره وضعیت موجود مراکز، به دنبال شناسایی چالش‌ها و موانع موجود در روند اجرای برنامه‌ها و ارائه راهکار‌هایی برای دستیابی به تصمیمات منسجم و یکپارچه‌سازی رویه‌ها در راستای تحقق اهداف و سیاست‌های کلی نظام سلامت است.
در مراسم افتتاحیه این گردهمایی که روز چهارشنبه ۲۱ تیرماه در تالار ۱۷ شهریور برگزار شد دکتر سعید حبیبا، رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشگاه های ما یک مأمن هویت‌ساز برای شکوفایی استعدادها و تمرین زندگی سالم است. در دانشگاه ها جوانان از سراسر کشور دور هم جمع می‌شوند و با فرهنگ‌ها، آداب و رسوم مختلف آشنا می‌شوند.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: این سرمایه‌های انسانی به طور قطع نیازمند انگیزه هستند و باید سلامت آنها مورد توجه همه جانبه مدیران باشد.
ایشان افزود: ما در سازمان امور دانشجویان سه رویکرد کلیدی در رابطه با توسعه سلامت داریم یکی بحث تقویت سواد سلامت است، دیگری گسترش اقدامات پیشگیرانه و توسعه فضای سالم دانشجویی و همچنین اصلاح هنجارهای آسیب‌زا که امید است بتوانیم این سه رویکرد کلان را پیاده کنیم.
وی تاکید کرد: اعتماد به سیاست یکپارچه در حوزه سلامت که در برگیرنده منظومه سلامت اعم از سلامت، روان و محیط است، یک بحث بسیار مهم و کلیدی است که در بعضی از دانشگاه‌ها وجود ندارد و ما باید تلاش کنیم که این سیاست یکپارچه را در دانشگاه‌ها اعمال کنیم. در این استراتژی دانشجوها صرفاً گیرنده خدمات نیستند بلکه کنشگران آگاه سلامت هستند.
دکتر محمد سراج نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی  در این مراسم  گفت: انسان موجودی دو بعدی است باید به جسم و روح به یک میزان توجه کنیم که روح اثر مستقیم روی جسم دارد.
ایشان ادامه داد: باید روح را با سخنان حکیمانه در یابیم همین مشاوره ای که شما ارایه می دهید بسیار تاثیر گذار است . یک کلمه می‌تواند مسیر زندگی انسان را تعییر دهد. امیر المومنین می‌فرماید انسان دو بعد دارد بعدی که از آن غفلت می‌کنیم روح ما است که باید دربیابیم و اگر در نیابیم دچار مشکل می شویم.
دکتر سراج خطاب به روسای مراکز مشاوره گفت: شما در دوره تربیت و تعلیم دانشجویان آینده ساز قرار دارید این نسل ورودی های فراوانی دارد که پالایش نمی شود حتما گره فراوان فکری برای آن‌ها ایجاد می شود که تاثیر در روح آنها دارد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین مهدی آقاطهرانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خوارزمی نیز با اشاره به تقارن این برنامه با اعیاد مبارک اسلامی، به ویژه عید غدیر، گفت: در روزگاری هستیم که ذهن ها خیلی آشفته است جوانان ما در بستر رسانه و فضای دیجیتال رشد کرده اند و درگیری ذهنی بالایی دارند و آنچه مورد غفلت قرار گرفته ارتباط با خالق هستی است. آنچه می تواند دل ها را آرام کند این است که انسان یاد خدا را درک کند از این رو از کسانی که با جوانان در ارتباط هستند باید به این نکته توجه کنند که جوانان را به حقیقت خود نزدیک سازند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ؛ خطاب به مشاوران و فعالان حوزه جوانان گفت: شاید بسیاری از کسانی که به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند، در مسیر زندگی با مشکلات متعددی مواجه شده‌اند و سهم خود را به موقع ادا نکرده‌اند. اما بدانید که یکی از مهم‌ترین راه‌های کمک به این عزیزان، نزدیک کردن آنها به حقیقت وجودی‌شان است. بیان این نکات از زبان یک متخصص و مشاور، می‌تواند تاثیر عمیق‌تری بر جوانان داشته باشد و آنان را به آرامش و اطمینان خاطر برساند.اگر متخصصان حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در امور روان‌شناختی و مشاوره، با نگاه تخصصی وارد عمل شوند، قطعاً تاثیرگذاری بزرگ‌تر و عمیق‌تری خواهند داشت. امیدوارم این رویکرد در مجموعه شما به ثمر بنشیند.
سپس دکتر لواسانی  اظهارداشت: امروز در عصر تحولات پرشتاب دیجیتال و دگرگونی‌های عمیق فرهنگی و روان‌شناختی، با نسلی روبه‌رو هستیم که در بستر فناوری پرورش یافته است؛ نسلی که با عنوان «نسل Z» از آن یاد می‌شود.
وی افزود: این نسل بومی عصر فناوری است، در حالی که بسیاری از ما، به‌عنوان مسئولان، مهاجران این عصر محسوب می‌شویم. از این‌رو، برای تعامل مؤثر با آنان، باید زبان، لهجه و گویش روانی، ارتباطی و فرهنگی این نسل را بیاموزیم و با درک واقع‌بینانه و غیرقضاوت‌گر از شرایط زندگی‌شان، به طراحی مداخلات مشاوره‌ای و بهداشتی متناسب بپردازیم.
معاون دانشجویی دانشگاه خوارزمی گفت: بهره‌گیری هوشمندانه و اخلاق‌مدار از این ظرفیت‌ها، نه‌تنها به بهینه‌سازی خدمات مشاوره‌ای و بهداشتی خواهد انجامید، بلکه امکان ارائه پاسخ‌هایی دقیق‌تر، سریع‌تر و شخصی‌سازی‌شده‌تر را فراهم خواهد کرد. همچنین، ظرفیت‌هایی چون همیاران مشاور، نخبگان دانشگاهی، مشارکت اساتید، و حتی همراهی خیرین دلسوز، فرصت‌هایی مغفول مانده‌اند که در صورت استفاده بهینه، می‌توانند مراکز مشاوره و بهداشت را به نهادهایی مؤثر در تقویت سرمایه اجتماعی دانشگاه بدل سازند.
شایان ذکر است سی و هفتمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره و سبک زندگی و چهاردهمین گردهمایی روسای مراکز بهداشت و درمان تا ۲۳ خردادماه با برگزاری پنل های مختلف در دانشگاه خوارزمی ادامه خواهد یافت .



 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 369 بار   |   دفعات چاپ: 14 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر