برگزاری آیین نکوداشت خانم پروین صدر ثقه الاسلامی به پاس خدمات علمی و فرهنگی

 | تاریخ ارسال: 1404/3/5 | 
             
روز یکشنبه، ۴ خرداد، مراسم نکوداشتی به منظور تجلیل از مقام علمی، فرهنگی استاد پروین صدر ثقه‌الاسلامی، بانوی فرهیخته ایرانی در تالار ۱۷ شهریور دانشگاه خوارزمی برگزار شد .
در این مراسم آقای دکتر عبدالهی سرپرست دانشگاه، آقای دکتر احمد مسجد جامعی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی و قائم مقام رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، آقای مهندس بهشتی عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری،  آقای دکتر مهدی قاسمی مشاور وزیر علوم و رئیس مجمع خیرین وزارت علوم ، پروفسور داریوش فرهود (پدر علم ژنتیک ایران)، دکتر میر سید احمد محیط طباطبایی رییس ایکوم (کمیته ملی موزه های ایران)، دکتر جبرائیل نوکنده  رییس موزه ملی ایران، آقای ارود عطارپور کارگردان و مستند ساز، خانم صدیقه صحت تهیه کننده سینما و ده­ها نفر از مدیران ،استادان،پیشکسوتان و دوستداران خانم ثقه الاسلام  و به خصوص خانواده بزرگ صدر ثقه الاسلامی و بینا حضور داشتند.
استاد پروین صدر ثقه‌الاسلامی، چهره‌ای شناخته‌شده و اثرگذار در عرصه فرهنگ، آموزش عالی و مدیریت میراث فرهنگی کشور است. ایشان در طول دوران خدمت خود، مسئولیت‌های مهمی از جمله مدیریت مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان (۱۱ سال)، ریاست کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه خوارزمی (۲۱ سال) و داور جشنواره فیلم فجر بخش مستند را بر عهده داشته و در تربیت و آموزش نسل‌های متعددی از دانشجویان نقش بسزایی ایفا کرده‌اند.
دکتر عبدالهی، سرپرست دانشگاه، در این مراسم با تجلیل از مقام خانم دکتر ثقه الاسلامی، اظهار داشت: «معلمان خوب، هنرمندان خوبی نیز هستند و در کنار پدران و مادران علم، پدران و مادران اخلاق نیز حضور دارند که فرزندان خوبی تربیت کرده و به جامعه تحویل می‌دهند.» ایشان همچنین خانم ثقه الاسلامی را بانویی خیر و دارای صفات نیکو توصیف کردند که دهه‌ها در راه اعتلای فرهنگ و دانش این مرز و بوم تلاش کرده‌اند.
دکتر عبدالهی در ادامه سخنان خود در مراسم نکوداشت خانم پروین صدر ثقه‌الاسلامی، با اشاره به اقدامات انسان‌دوستانه ایشان، گفت: «خانم ثقه‌الاسلام فرد خیر و نیکوکاری هستند که کار نیک را به نیکویی انجام داده‌اند. وقتی کار خیر با نیت پاک و اخلاص همراه باشد، اثری ماندگار و عمیق در جامعه بر جای می‌گذارد».
وی با اشاره به اهدای زمین ارزشمند توسط خانم ثقه‌الاسلام به دانشگاه، این اقدام را نمادی از تعهد اجتماعی و مسئولیت‌پذیری ایشان دانست و افزود: «این هدیه بزرگ نه‌تنها گامی بلند در جهت رفع نیازهای دانشگاه است، بلکه نشان‌دهنده پیوند عمیق میان دانشگاه و جامعه محسوب می‌شود. این حرکت خداپسندانه می‌تواند سرآغاز جریانی ارزشمند در ترویج سنت حسنه وقف و نیکوکاری در دانشگاه کهن خوارزمی باشد.».
دکتر عبدالهی با تأکید بر نقش الگویی چهره‌هایی مانند خانم ثقه‌الاسلامی، ایشان را «اسوه‌ای از اخلاق، دانش و ایثار» خواند و خاطرنشان کرد: «ایشان با دهه‌ها تلاش خالصانه در عرصه‌های علمی، فرهنگی و خیریه، ثابت کرده‌اند که خدمت به جامعه و پیشرفت آموزش عالی، تنها با عشق و ازخودگذشتگی ممکن است. این روحیه‌ی انسان‌دوستانه باید الهام‌بخش نسل‌های آینده باشد».
در ادامه مراسم آقای دکتر مسجد جامعی ضمن تجلیل از مقام علمی و فرهنگی خانم ثقه الاسلامی ، بر ضرورت تعیین چشم‌اندازی روشن برای رشد و رونق فرهنگ در کشور تاکید کرد.
دکتر مسجد جامعی با بیان اینکه اگر چشم‌اندازی مشخص برای فرهنگ نداشته باشیم، دچار گسستگی خواهیم شد که این مساله زیان‌بار خواهد بود، افزود: «تعیین هدف در برنامه‌ریزی‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. متاسفانه، اغلب در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی شاهد بیان اهداف متناقض و گاه متضاد هستیم».
وی در ادامه سخنان خود، «حب وطن» را به عنوان یک هدف اساسی در آموزش و تربیت مطرح کرد و گفت: «حب دین و اخلاق نیز از دیگر اهدافی است که باید در نظام تعلیم و تربیت مورد توجه قرار گیرد. این سه اصل، یعنی حب وطن، دین و اخلاق، باید مبنای حرکت اساتید و معلمان در کشور باشد.
ایشان  با اشاره به حضور اساتید و نخبگان متعهد در کشور، افزود: بزرگانی که علی‌رغم سختی‌ها و مشکلات فراوان، به کشور خدمت می‌کنند و ایران را ترک نمی‌کنند، گواهی بر وجود این سه خصیصه مهم در وجود آن‌هاست.
 دکتر مسجد جامعی در پایان بر ضرورت قدردانی از این سرمایه‌های انسانی تاکید کرد و گفت: «تجلیل از شخصیت‌هایی مانند خانم ثقه الاسلامی، نه تنها ادای احترام به یک عمر تلاش و خدمت است، بلکه ترویج دهنده ارزش‌های والایی همچون علم‌دوستی، نیکوکاری و تعهد به وطن است.
خانم ثقه الاسلام هم در این مراسم ضمن قدردانی از حضور شرکت کنندگان در این مراسم در سخنانی کوتاه، با بیان اینکه تأمین خوابگاه مناسب برای دانشجویان دختر دغدغه‌ای دیرینه برای ایشان بوده،گفت: "امیدوارم این اقدام کوچک، زمینه‌ساز آرامش خاطر و تمرکز بهتر دانشجویان برای تحصیل باشد. از مسئولین دانشگاه درخواست دارم تا در طراحی و ساخت مجموعه های دانشجویی، نیازهای واقعی دانشجویان را در اولویت قرار دهند.
در ادامه پیام وزیر علوم تحقیقات و فناوری که به همین مناسبت تهیه و ابلاغ شده بود توسط آقای دکتر فرهاد شیخی دبیر نکوداشت قرائت شد.


 

 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 945 بار   |   دفعات چاپ: 23 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر