چهارمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده‌گانه در دانشگاه خوارزمی برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1404/2/3 | 
روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه چهارمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده‌گانه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور با حضور دکتر عبدالهی سرپرست دانشگاه، دکتر حبیبا معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر پندار معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حجت‌الاسلام و المسلمین ساداتی‌نژاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم، دکتر علی زینی‌وند معاون سیاسی وزیر کشور، دکتر گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان، دکتر حسن‌آبادی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، معاونان و مدیران سازمان امور دانشجویان و دبیران مناطق ده‌گانه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در سالن دانشسرا (پردیس تهران)برگزار شد.
دکتر عبدالهی در چهارمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده‌گانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور موضوعات دانشجویی در دانشگاه‌ها را امری مهم و حساس توصیف کرد و گفت: بخش عظیمی از انرژی دانشگاه‌ها به این بعد پرداخته می‌شود؛ این در حالی است که در فلسفه و اهداف آموزش عالی این موضوع لحاظ نشده است؛ اما به مرور زمان این بعد سایر ابعاد وجودی و ماموریت های دانشگاه ها را تحت تأثیر قرار داده است. ایشان در ادامه تصریح کرد: متاسفانه مشکلات بودجه‌ای در دانشگاه‌ها باعث شده است همواره به فکر این باشیم که پول تغذیه دانشجویان را چگونه تامین کنیم یا اینکه سراهای دانشجویی به چه شیوهای باید اداره شود. در نتیجه بررسی این موارد فشار بسیار زیادی بر دوش روئسای دانشگاه ها و مدیران می گذارد.
سرپرست دانشگاه خوارزمی بابیان اینکه حدود ۹۹ درصد سوالات دانشجویان در حوزه های تغذیه و مسایل صنفی است، خاطرنشان کرد: باید با تأمین بودجه و منابع لازم نگرانی‌های دانشجویان در حوزه تغذیه و سایر موارد صنفی را برطرف کنیم.
دکتر عبدالهی با بیان اینکه توجه به بعد جسمانی دانشجویان برای ما مهم است، گفت: بعد روانی و اجتماعی دانشجویان نیز برای ما مهم است. بر این اساس نباید تمامی توجه خود را به امور خوابگاه متمرکز کنیم؛ بلکه باید به بعد روانی و اجتماعی دانشجویان نیز بپردازیم. در حالی که مسایل صنفی پاشنه آشیل همه دانشگاه ها است.
در ادامه دکتر سعید حبیبا گفت: توسعه و ترویج سبک زندگی دانشجویی، بهبود خدمات صنفی، توسعه مهارت های دانشجویی، گسترش دیپلماسی علمی دانشجویی، جذب هدفمند دانشجویان بین الملل، ارتقای نظام‌ بورس‌های تحصیلی و فرصت های مطالعاتی، توزیع عادلانه امکانات، صیانت از اعتبار مدارک تحصیلی و ... از جمله برنامه‌ها و اهداف سازمان امور دانشجویان است.
وی با بیان اینکه همه دانشگاه‌ها باید گزارش های اجرایی سالیانه از برنامه ها و اقدامات خود داشته باشند، گفت: بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات دانشجویی از دیگر برنامه های سازمان امور دانشجویان است؛ ضمن اینکه باید تلاش کنیم تا شرایط دانشگاه ها از نظر وضعیت صنفی دانشجویان رشد یابد.
دکتر حبیبا بر شناسایی، اصلاح و سامانه سپاری فرآیندهای دانشجویی تاکید کرد و افزود: باید تمامی این فرایندها هوشمندسازی شوند. رییس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: باید به دنبال درآمدزایی در حوزه دانشجویی باشیم؛ ضمن اینکه بانک‌های اطلاعاتی یکی دیگر از وظایف سازمان امور دانشجویان تعریف شده است. وی با اشاره به فعال کردن مراکز مشاوره غیرفعال در دانشگاه ها تاکید کرد: متاسفانه مراکز مشاوره در برخی از دانشگاه‌ها به دلیل مشکلات بودجه‌ای تعطیل شدند که باید این مراکز مجدد احیا و فعال شوند.
رییس سازمان امور دانشجویان همچین از بیمه شدن لپ‌تاپ و تلفن همراه دانشجویان خبر داد و گفت: تا کنون نزدیک ۵۰۰۰ دانشجو نسبت به بیمه موبایل و لپ‌تاپ خود اقدام کردند. معاون وزیر علوم با بیان اینکه پیری جمعیت را باید جدی بگیریم، اظهار کرد: باید فضاها و تسهیلات مختلفی نظیر ساخت خوابگاه‌های متاهلی را فراهم کنیم تا دانشجویان رغبت به فرزندآوری داشته باشند. وی گفت: باید در جذب دانشجویان خارجی تلاش کنیم؛ اما نه به هر قیمتی؛ ضمن اینکه جذب ۲۵۰ هزار دانشجو تا پایان برنامه هفتم توسعه یک وظیفه اصلی دانشگاه‌هاست.
سپس دکتر زینی‌وند معاون سیاسی وزیر کشور در چهارمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق دهگانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی کشور گفت: امیدوار هستم دانشگاه‌ها در فصل جدید منشا تحولات عظیمی باشند.
ایشان افزود: خوشحال هستیم دانشگاه و وزارت علوم در دوره جدید مسئولیت، هدف گزاری خوبی انجام داده است و به دنبال شناخت تحولات عمیقی است که در جامعه و دانشگاه رخ می‌دهد. وی با بیان اینکه مشکلاتی در دانشگاه ها وجود دارد که می‌توان با درک مسائل و مدیریت به رفع آن‌ها پرداخت؛ اظهار کرد: تحولات اجتماعی عمیقی باسرعت در حال رخ دادن است به دلیل رویکرد جدیدی که دولت نسبت به دانشگاه‌ها دارد اولین قدم برای اقدام موثر در دانشگاه‌ها هم‌افزایی و همگرایی درون دانشگاهی باشد زیرا دانشگاه‌ها می‌توانند پیشران مدیریت تغییرات و تحولات باشند. دکتر زینی‌وند ادامه داد: نیاز به هم‌افزایی همگرایی بر مشترکات میان مسئولان دانشگاهی و دستگاه‌های اجرایی کشور برای رسیدن به اهداف نیز گام دوم است که باید برای دست یابی به اهداف محقق شود. حجت‌الاسلام سید مهدی ساداتی‌نژاد رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم به رسالت دانشگاه در حوزه تولید علم و عالم و جهت دهی به آن پرداخت و گفت: در جهت دهی باید بسیار دقت داشته باشیم که این امر با چه روشی صورت بگیرد و در این زمینه چه مسئولیت سنگینی بر دوش جریان عمومی علم و جامعه دانشگاهی است.حجت‌الاسلام ساداتی‌نژاد با تاکید بر اینکه ماموریت اصلی جریان علمی کشور بر دوش وزارت علوم است و این رسالت بزرگی محسوب می‌شود، یادآورشد: معتقدم حضور نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یکی از مظاهر وحدت حوزه و دانشگاه است.
سپس دکتر مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: ایجاد و ارتقاء امنیت همه جانبه در خوابگاه های دانشجویی موجب افزایش سلامت روان، آرامش و بهبود کیفیت زندگی دانشجویان عزیز در خوابگاه ها خواهد شد و بدیهی است که زندگی در محیطی امن و آرام باعث افزایش انگیزه، خلاقیت بیشتر و تمرکز بهتر در ادامه مسیر علمی دانشجو شده و این مؤلفه ها نشان دهنده ی این مهم است که امنیت خوابگاه، پیش نیاز توسعه فرهنگی و علمی دانشگاه است.
دکتر گنجی عنوان کرد: امنیت در خوابگاه ها، صرفا به معنای حفاظت فیزیکی و توجه به عبور و مرور و ممنوعیت ورود افراد غیرمجاز به دانشگاه و جلوگیری از وقوع جرم و حادثه نیست بلکه مفهوم گسترده تری دارد و شامل امنیت روان، امنیت اجتماعی و فرهنگی و حتی ایمنی بهداشت نیز می شود.

دکتر مهدی پندار، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سخنانی به تشریح برنامه‌ها و سیاست‌های این وزارتخانه در حوزه اعتبارات دانشگاهها پرداخت.
دکتر زارعی مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده گانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی گفت: ورزش و تربیت بدنی از جمله مباحثی است که معاونان دانشجویی در مناطق با آن مواجه هستند و به خوبی نقش و جایگاه آن را در ایجاد شادابی و نشاط می‌دانند. مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه رویکرد ما افزایش شور و نشاط در دانشگاه‌ها است؛ تصریح کرد: عمده فعالیت‌های ما باید در دانشگاه‌ها انجام شود، متاسفانه فعالیت‌های ورزشی در دانشگاه‌ها آن طور که باید پر رنگ نیست چالش‌های این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است و در حال رفع آن ها هستیم.
دکتر حسن‌آبادی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در چهارمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده گانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور ضمن تبریک به مناسبت هفته سلامت گفت: بر اساس چند سند بالادستی از جمله قانون اساسی، فرمایشات مقام معظم رهبری، برنامه هفتم توسعه، برنامه عملیاتی وزیر علوم و سازمان امور دانشجویان، برنامه‌های راهبردی (۱۰ ساله) و عملیاتی سال ۱۴۰۴ دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تدوین شده است.

دکتر امامعلی‌پور مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان در نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده گانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه تغذیه دانشجویی وجود داشت، سازمان امور دانشجویان کمیته‌ای راهبردی را تشکیل داد.

وی ادامه داد: این کمیته با بهره‌گیری از نظرات جامعه دانشجویی، معاونین دانشجویی و مدیران دانشجویی یک طرحی تحت عنوان «طرح الگوی نوین تغذیه» تدوین کرد که شامل چهار فصل است که یکی از فصل‌های آن «مدیریت هزینه» است.
در خاتمه این نشست با پرسش و پاسخ مباحث و جمع بندی مطالب ارائه شده به پایان رسید.



 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 716 بار   |   دفعات چاپ: 13 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر