دومین نشست از سلسله نشست های گروه جامعه شناسی

 | تاریخ ارسال: 1395/8/22 | 

دومین نشست از سلسله نشست های گروه جامعه شناسی با همکاری انجمن علمی-دانشجویی جامعه شناسی با سخنرانی جناب آقای دکتر بیژن زارع، با موضوع "تحلیل جامعه شناختی گرایش جوانان به مدرک گرایی در ایران" در تاریخ 18 آبان در سالن کنفرانس دانشکده ادبیات دانشگاه خوارزمی پردیس تهران برگزار شد.

درابتدای این برنامه جناب آقای دکتر سراج زاده مقدمه ی خود را در خصوص برنامه ی کلی نشست های گروه و زمانبندی آنها و همچنین ضرورت بحث های ساختاری در تهران ایراد کردند.

پس از آن دکتر زارع به مسابقه ای که از اخذ مدرک در طیف وسیعی از دانشگاه های دولتی پردیس ها و ..  به راه افتاده اشاره کردند و اضافه کردند بنا بر آمار  5 برابر کشورهای پیشرفته در کشور ما دانشگاه وجود دارد که 68 درصد دانشگاه دولتی و 32 درصد دانشگاه آزاد آن را تشکیل میدهند.

ایشان دانشگاه های کشورهای اروپایی و امریکا را مثال زدند که در آمریکا تنها 300 دانشگاه وجود دارد، پس وسعت کشور تعداد فزاینده ی دانشگاه ها را توجیه نمی کند.

بحث عدالت اموزشی و معضلات اقتصادی که در پی مدرک گرایی پدید امده است، بخش دیگری از سخنان دکتر زارع در دانشگاه خوارزمی تهران بود.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان به مدرک گرایی مسئولان که شبه رقابتی را ایجاد کرده است، پرداختند و توجه به مدرک تحصیلی بالا در رسیدن به جایگاه دولتی در ایران را با کابینه ی دولتی انگلیس مقایسه کردند که 80 درصد کابینه ی انگلیس مدرک لیسانس دارند.

دکتر زارع در تبیین مدرک گرایی به دوجنبه ی مثبت و منفی آن هم اشاره کردند، که از طرفی این مقوله در وضعیت ایران می تواند موجبات رفاه فردی و موقعیت های اقتصادی و اجتماعی افراد را فراهم اورد و ازطرف دیگر کسب مدرک تنها برای استفاده از مزایا در ایران است.

دکتر زارع در بخش پایانی سخنان خود کسب مدرک را وسیله ای برای خاص گرایی در جامعه دانستند و اشاره کردند:" معمولا دانشگاه، یک هدف ایده آل برای همه است".

افزایش حضور بانوان بعدازانقلاب در دانشگاه ها نیز از نگاه دکتر زارع از عوامل افزایش دانشجو و توجه به مدرک گرایی است.

در ادامه دانشجویان و حاضران، سوالاتی مطرح کردند ک استادان محترم پاسخگوی این سوالات بودند.

در این نشست علاوه بر دانشجویان تحصیلات تکمیلی، استادان محترم گروه جامعه شناسی:آقایان نبوی، گلچین و سرکار خانم باقری حضور پیدا کردند.

 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3182 بار   |   دفعات چاپ: 143 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر