به گزارش روابط عمومی، جلسۀ دیدار و گفتگو با آقای دکتر حمیدیه رئیس محترم ستاد سلول های بنیادی نهاد ریاست جمهوری با حضور آقایان دکتر سبحان اللهی رئیس دانشگاه، دکتر مشهدی زاده سرپرست معاونت پژوهشی، دکتر باقری رئیس حوزۀ ریاست و روابط عمومی ، دکتر شاکری مدیر مرکز کارآفرینی و ارتباط با جامعه، دکتر نبیونی رئیس مرکز رشد و رؤسای دانشکده های علوم زیستی ، شیمی، فیزیک، تربیت بدنی و فنی و مهندسی در روز دوشنبه 28 تیرماه در پردیس کرج برگزار شد.
ابتدا رئیس دانشگاه به دکتر حمیدیه و هیأت همراه خوشامد گفت و بر عزم راسخ دانشگاه برای توسعۀ همکاری های علمی و پژوهشی با جامعه تأکید کرد. سپس دکتر نبیونی رئیس مرکز رشد، توضیحاتی در بارۀ دانشکدۀ علوم زیستی و توانمندی های آن ارائه کرد و گفت: دانشگاه خوارزمی اولین مؤسسۀ آموزش عالی در حوزۀ زیست شناسی در سطح کشور است که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو پذیرفته است. ایشان همچنین به معرفی اعضای هیأت علمی این دانشکده پرداخت که در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی مشغول به فعالیتند.
سپس دکتر حمیدیه در بارۀ فعالیت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بویژه در عرصۀ سلول های بنیادی سخن گفت و بر اهمیت تأثیرگذاری دانش بر بهبود زندگی مردم و حرکت دانشگاه ها به سوی تبدیل شدن به دانشگاه های نسل سوم تأکید و ابراز امیدواری کرد که دانشگاه خوارزمی در این عرصه گام های استواری بردارد. ایشان افزود: مسئولیت ما در قبال دانشگاه بسیار سنگین است. مرزی بین علوم ریاضی، فیزیک، و پزشکی و دیگر دانش ها وجود ندارد و اگر کشور بخواهد پیشرفت کند، باید از تمامی این علوم در کنار هم استفاده کند.
رئیس ستاد سلول های بنیادی گفت: خوشبختانه دانشگاه خوارزمی دومین دانشگاهی است که در همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پا به این عرصه نهاده است و تقاضای ما این است که تمام دانشکده ها در این امر مهم همکاری لازم را داشته باشند و فعالیت نمایند. بحث سلول های بنیادی در دانشگاه خوارزمی باید به صورت جدی و پررنگ مطرح شود و آزمایشگاه های دانشگاه نیز باید کاملاً تجهیز شوند.
ایشان خاطر نشان کرد که: به همت دانشگاه قدیمی خوارزمی، زیست شناسی نوین در ایران باید راه اندازی شود و دانشجویان این رشته باید توانایی علمی ورود به درون سلول ها را پیدا کنند. این موضوع تنها مربوط به زیست شناسی نیست و دانشکده های فنی و مهندسی، شیمی و فیزیک نیز می توانند وارد حیطۀ سلول های بنیادی و ارائۀ خدمات در این زمینه شوند.
سپس آقای دکتر کیوانور از مسئولان و برنامه ریزان این ستاد سخن گفت و از اهمیت و جایگاه مادی و علمی ویژۀ سلول های بنیادی در دانش روز جهان سخن گفت و از ورود جدی دانشگاه خوارزمی به این عرصه استقبال کرد.
در ادامه دکتر سبحان اللهی گفت: در برگزاری یکصدمین سال تأسیس دانشگاه پیگیر تصویب چند طرح در هیأت دولت هستیم که بحث تولید سلول های بنیادی یکی از آن هاست و در این زمینه با همکاری وزارت علوم یکی از این موارد تأسیس «شهر سلول» در دانشگاه خوارزمی است. در این خصوص مشغول آماده کردن یک پروپزال هستیم و لازم است که جلسه ای با دانشکدۀ علوم پزشکی استان البرز نیز تشکیل دهیم.
در این جلسه مقرر شد که «شورای عالی سلول های بنیادی دانشگاه خوارزمی» با حضور حدود سی تن از استادان رشته های مرتبط تشکیل شود و استادان دانشگاه خوارزمی در 14 ستاد و ده ها کارگروه تخصصی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور جدی و فعال داشته باشند و دانشگاه با کمک بخش خصوصی بویژه حوزۀ داروسازی استان البرز، برنامۀ تأسیس «شهر سلول» را با جدیت پیگیری کند.